Schieten in de jaren 60

Ons gilde hield op 5 januari voor het eerst sinds mensenheugenis de algemene ledenvergadering in het schutterslokaal, dat zich achter de Genneperwatermolen en het Milieu Educatie Centrum bevindt. Voor onze archivaris Eef Reker was dat een aanleiding om terug te gaan naar het begin van de zestiger jaren, toen het schietterrein en het eerste schutterslokaal van ons gilde was gelegen op het verlaten terrein van wasserij de A.S.S.I. (een afkorting die stond voor Amerikaansche Stoom en Strijk Inrichting. Deze wasserij stond tegenover het huidige woonhuis van de familie Beelen en is van maart 1913 tot juni 1960 in bedrijf geweest. 
 
tiny van nassau
 
 
 
De foto hierboven is genomen op het terrein van de vroegere wasserij, waar molenaar Frits Beelen opslagruimten in gebruik had. De witte Opel Olympia was eigendom van Frits en de jongen die het portier van de auto opent is Tiny van Nassau, een van de knechten die bij Frits gewerkt hebben. In het vertrek op de hoek had het Sint Jorisgilde zijn eerste schutterslokaal.

   

 

Schutsboom

Enkele gildebroeders van ons gilde rondom de schutsboom die hier vanaf 1956 stond. 
Eind 1964 verhuisde de schutsboom naar zijn huidige plaats in het park achter de Genneperwatermolen.
Rechts op de achtergrond bij de spelende kinderen het schutterslokaal dat in 1960 in gebruik werd genomen.
Links op  de achtergrond een vrachtwagen van aannemersbedrijf  Wout Mikkers.

V.l.n.r. Lau de Lepper op de rug, Gerrit van den Nieuwenhof met voor hem Theo Beelen, Pietje Marijnissen, op de rug Antoon van de Vorst, daarachter Eef Reker, Louis van Dijck, Jan van Loon op de rug en geheel rechts Bert Tonneijk. 
  

 

 groepsfoto

Schutters van het St.Jorisgilde Gestel en Blaarthem.
Geheel links staat aannemer Pietje Marijnissen, naast hem met hoed Gerrit van den Nieuwenhof, dan met de kruisboog Antoon van de Vorst en zijn zoontje Mario.  Verder naar rechts staan Theo Beelen,  Eef Reker, Louis van DijckBert Tonneijk, Wim van de Vorst met zijn dochtertje Ellie en achter hem staat Jan van Loon.

 

 eef reker

V.l.n.r. Pietje Marijnissen, achter de schutsboom Lau de Lepper met voor hem Eef Reker, in overhemd Antoon van de Vorst,  met de kruisboog Wim van de Vorst, Jan van Loon, in overhemd Louis van Dijck en geheel rechts Gerrit van den Nieuwenhof.

In het fotoboek van deze site staan 10 kleurenfoto’s, die bij deze gelegenheid werden gemaakt.