Koning der Genneperparken 2014

Alle deelnemers aan de vijfde editie van de kruisboogschietwedstrijd om de titel KONING DER GENNEPERPARKEN

Vanaf 2006 wordt er in het kader van  het 2-jaarlijkse stadsfestijn Doe De Dommel door de beide Gestelse gilden een schietwedstrijd georganiseerd om de titel Koning der Genneperparken.
De deelnemers schieten met een kruisboog pijlen op een gipsen vogel . Degene die het laatste stukje van de vogel neerhaalt, mag zich tot koning laten kronen.

Aftredend koning Jorgen Leenen moest de wisseltrofee inleveren maar ontving daarvoor als blijvend aandenken een oorkonde.

Deze wedstrijd staat open voor vertegenwoordigers van Gestelse verenigingen.  De winnaar ontvang een oorkonde en mag gedurende 2 jaar de wisseltrofee in zijn bezit houden.

Dit jaar was er weer een Doe De Dommel-dag, maar die was gepland op zondag 1 juni, de datum waarop ook de Kringgildedag in Soerendonk werd gehouden. Alle gilde moeten aan dat evenement deelnemen en zodoende werd de schietwedstrijd 3 weken naar achteren geschoven.

Organisator Gerard Teunissen was erin geslaagd om in totaal 11 deelnemers naar het schietterrein achter de Genneperwatermolen te laten komen en zij stelden zich om 12 uur op onder de schutsboom.

Gerard Teunissen noteert nauwgezet alle treffers en missers.

Onder leiding van schietmeester Jo van de Vorst werden er in totaal 51 schoten gelost, waarvan 25 raak. Hans Rulo van vogelvereniging Aviarium was de gelukkige die de vogel neerhaalde. Uit handen van Leo van Heertum (regerend deken van het Sint-Catharinagilde tot Blortem en Gestel) en Frans Verhoeven (regerend deken van het Sint-Jorisgilde Gestel en Blaarthem) mocht hij als nieuwe koning de wisseltrofee in ontvangst nemen.

De nieuwe koning Hans Rulo wordt geflankeerd door de regerende dekens. Links Leo van Heertum en rechts Frans Verhoeven.

Hans volgt daarmee clubgenoot Jorgen Leenen op, die tijdens de wedstrijd als blijvende herinnering een oorkonde kreeg uitgereikt.
De foto op de oorkonde laat de overhandiging van de wisseltrofee zien in 2012. Links Chris Moonen en rechts Theo van de Vorst.

De oorkonde die Jorgen Leenen als aftredend koning mee naar huis kreeg.

Het lijstje hieronder bevat de namen van alle eerdere koningen.

2006      Martien Donkers                            vogelvereniging Aviarium
2008      Jude Dilan                                          stichting Sri Lanka
2010      Theo Duivenvoorden                    KBO afd. Sint Lambertus
2012      Jorgen Leenen                                 vogelvereniging Aviarium
2014      Hans Rulo                                           vogelvereniging Aviarium

Met dank aan Chris Moonen van het Sint-Catharinagilde tot Blortem en Gestel voor de foto’s.