SINTERKLAAS 2011

SINTERKLAASVIERING 2011

Direct na de drukte van 4 zondagen Brabantkruis was het op zondag 27 november weer tjokvol in ons schutterslokaal. Maar nu waren het geen kruisboogschutters uit alle windstreken van onze provincie die aanwezig waren, maar een 16-tal kinderen en kleinkinderen van onze gildebroeders en gildezusters. Begeleid door vaders, moeders, opa’s en oma’s zaten zij tegen 12.00 uur vol verwachting uit te kijken naar de komst van Sint Nicolaas.

Met een vertraging van 10 minuten, oh wat duurde dat wachten toch lang!, maakte de Sint,  vergezeld van 3 prachtige Zwarte Pieten, dan toch zijn binnenkomst. Te oordelen naar zijn verwaaide haren en baard had Sinterklaas op zijn paard een lange rit tegen de wind in moeten maken.

Enigszins vermoeid nam de Goedheiligman plaats op de stoel, waarop opa Theo even eerder tot ontzetting van de kinderen breeduit was gaan zitten. Intussen liet de Strooipiet zich niet onbetuigd, waardoor de grotere kinderen hun meegenomen builtjes konden vullen met pepernoten en snoepjes.

Dit jaar leek Sinterklaas geen genoeg te krijgen van de liedjes, die de kinderen alleen of gezamenlijk voor hem zongen. Daarna liet hij alle jongens en meisjes één voor één bij zich komen, hoewel enkele van de jongsten daar overduidelijk niet op zaten te wachten.

De Sint toonde zich goed op de hoogte van de hobby’s van alle kinderen en hij liet zich verrassen door de vele mooie tekeningen en kleurplaten.
Als dank gaf hij elk kind een goed gevulde snoepzak.

Na een klein uurtje moesten de Sint en zijn knechten weer verder naar een ander gezelschap. Maar eerst wilde opa Theo even controleren of het gilde te maken had met de echte Sint Nicolaas. Tot ieders verbazing vroeg hij aan Sinterklaas om hem zijn sokken te laten zien. Toen opa Theo de kruisjes op de sokken zag, werd hij lijkbleek en mompelde zachtjes: ‘Het is echt de echte Sint’.

Terwijl de kinderen het lied ‘Dag Sinterklaasje, dá-ág, dá-ág’ zongen, kwam er een einde aan dit spannende bezoek van Sint Nicolaas aan het Sint Jorisgilde Gestel en Blaarthem.

Tot volgend jaar.

De foto’s bij dit artikel werden gemaakt door Bianca van de Vorst.  In het fotoboek (klik hier) op deze site staan nog 10 andere foto’s die door Bianca werden gemaakt en 2 die gemaakt werden door Anja Verhoeven.
Waarvoor onze hartelijke dank!

Heeft U foto’s van deze Sinterklaasviering en wilt U die op de gildesite laten plaatsen, dan kunt U ze  opsturen via email-adres secretariaat@sintjorisgildegestel.nl